Sivas Alçı Ustası – Alçı Sıva Ustası Nasıl Çalışır ?
Binaların uzun süre dayanıklı olması için alçı sıva işlemleri oldukça önemlidir. Bunun yanında bu işlemi yapan alçı ustası da büyük önem taşır. İşini özenle yapan bir alçı ustası bulanız alçı sıva işlemlerinizin doğru yapılması konusunda oldukça önemlidir.
Alçı sıva işlemleriniz için bir ustadan yardım alabileceğiniz gibi evde kendiniz de yapabilirsiniz. Ancak en iyi sonuçlar için bu konuda uzmanlaşmış bir alçı ustası tercih etmeniz gereklidir. Bu konuda uzman kişiler deneyimleri ve becerileriyle size en iyi şekilde yardımcı olacaktır. Doğru bir alçı sıva ustası ile çalışmak istiyorsanız usta hakkındaki referanslardan yararlanabilirsiniz. Ustanın iletişimi ve kullandığı ürünlerin kalitesi de oldukça önemlidir. Bu noktaları göz önüne alarak alçı işleriniz için uygun ustayı bulabilirsiniz.
Alçı ustasına ihtiyacınız varsa bizim ile buradan iletişime geçerek en uygun fiyatlı hizmet teklifini bulabilirsiniz.
Boyacı ustası bulmak için için ve en iyi boya işleri için Sivas boyacı ustası yazımızı inceleyin…
Alçı Sıva Nasıl Yapılır?
Alçı taşının pişirilmesi ve daha sonra toz haline getirilmesiyle alçı üretilir. Bu alçı tozu su ile karıştırıldığında hızlıca donup sert bir hal alır. Alçı tozu ile karıştırılan su miktarı da önem taşır. Fazla su alçınızın göz göz olmasına sebep olurken az su alçınızın çok sert olmasına sebep olur. İşlemleri kolay yapabilmek için temiz su ve su almamış topaklanmamış alçı kullanmak gerekir.
Alçı uygulamaları ev içine boyalı yüzey de olsa gerekli işlemler yapıldıktan sonra uygulaması yapılır. Boyalı duvara alçı çekilir mi? Beton bürüt astar çekilmeli yada duvarların keserle çentik atılması sonrasında duvarın tozunun alınması ıslanması gerekir.
Alçı sıva kaba sıva makine alçı sıva çekimi yapılırken alçının kıvamı sertleşmiş ise direk kullanmadan atılır. Çünkü sonradan dökülecektir. Küflü rutubetli yerlere kesinlikle alçı sıva çekilemez
Alçı yapılırken öncelikle alçı yapılacak zemin temiz hale getirilir. Zemin üzerindeki toz ve kürler temizlenir. Kuru zeminler su alçı işleminden önce su ile ıslatılır. Duvardaki pürüzler alçının tutunmasını kolaylaştıracağı için keser yardımı ile çentikler açılabilir. Alçı uygulamasına geçmeden önce duvarda 1-1.5 metre aralıklarla tahta çıtalarla alan oluşturulur. Daha sonra bu çıtalar arasına spatula yardımı ile alçı uygulanmaya başlanır. Alçı bir miktar donduğunda bu çıtalar çıkarılarak yerleri alçı ile doldurulur. Alçı işlemi yukardan aşağı doğru yapılır. Birleşim yerlerinde alçı sıva filesi kullanılır. Alçı işlemlerinde kullanılan alçı çeşitlerini yazımızın devamında sıraladık.
Perlitli Sıva Alçısı Nedir?
Alçı taşının pişirilip öğütülmesi ile elde edilir. Alçı işlemlerinde ilk kat olarak bu alçı uygulanır. İç mekanlarda el ile uygulanmak için uygundur. Tuğla gibi yüzeylere uygulanır. Bu tür alçı sıvaları yalıtım açısından oldukça önemlidir.
Alçı Ustası – Saten Sıva Alçıları Nedir?
Saten sıva kaba sıva üzerine uygulanan bir alçıdır. Genellikle son kat bu alçı ile yapılır. Duvarı boya ya da duvar kağıdı uygulaması için hazırlar. Zemini düzeltmek için saten alçı ile sıva uygulanır. Bu da perlitli sıva alçısı gibi iç mekan alçısıdır.
Makine Sıva Alçıları Nasıldır?
Makine sıva alçıları direkt olarak beton ya da tuğla üzerine uygulanabilir. Bu tip alçılar uygulandığında başka alçı uygulamasına gerek kalmaz. Makine sıva alçıları üzerine direkt olarak boya işlemleri yapılabilir.
Alçı Uygulaması Yapılırken Dikkat Edilmesi Gerekenler
Sıva uygulamasını alçı sıva ustası olmadan evde kendiniz yapmak istiyorsanız dikkat etmeniz gereken bazı noktalar vardır. Sıva uygulaması yaparken dikkat etmeniz gerekenleri şu şekilde sıralayabiliriz:
Alçı uygulaması yapmaya başlamadan önce alçı yapılacak yüzeyin temiz olması oldukça önemlidir. Eğer yüzeyde çatlak ya da delik varsa bunların alçı işleminden önce tamir edilmesi gerekir.
Alçı tozuna katılan su miktarına dikkat edilmelidir. Gereğinden veya az su katılması alçınız istediğiniz gibi olmamasına neden olacaktır.
Alçı yapacağınız yüzey kuruysa alçı işlemlerine başlamadan önce ıslatılmalıdır.
Alçı yapılacak yüzeyin fazla pürüzsüz olması alçının tutunmasını zorlaştıracaktır. Eğer zemininiz çok pürüzsüzse alçı işlemine başlamadan önce keserle çentikleme işlemi yapılarak yüzeye doku verilmelidir.
Alçı yapıldıktan sonra kuruması için nemden ve tozdan etkilenmemesi sağlanmalıdır. Kuruma sürecinde alçıya su değdirilmemelidir.
Boyama işlemine geçilmeden önce alçının iyice kuruması beklenmelidir. İyice kurumayan alçılar boyada kabarmalara ve bozulmalara neden olabilir.
Tüm bu işlemleri kendiniz yapmak zor geliyorsa iyi bir usta size yardımcı olabilir. Alçı ustası için kimi seçeceğinizi bilmiyorsanız bizim ile iletişime geçerek iyi bir usta seçebilirsiniz.
Alçı Ustası Seçerken Dikkat Etmeniz Gerekenler
Öncelikle bu iş için uzman kişiyi nereden bulacağınızı bilmiyorsanız ilan veren sitelerden yararlanabilirsiniz. Buralarda kendi ilinizde size en uygun olan ustayı seçip onunla iletişime geçebilirsiniz. Usta ile kurduğunuz iletişim size burada yol gösterici olacaktır. Bu süreçte ustadan yapılacak işlemler ve gerekli zaman hakkında detaylı bilgi almalısınız. Alçı ustası seçerken göz önünde bulundurmanız gereken unsurlardan biri de ustanın referanslarıdır. Ustanın daha önce çalıştığı müşterileri ve yaptığı işleri hakkında bilgi alıp fikir sahibi olabilirsiniz.
En hızlı hizmet verdiğimiz şehirler;
Sivas usta bulma – Sivas Alçı ustası
Malatya Alçı ustası bulma
Ordu kaba sıva ustası bulma
Kayseri Alçı sıva ustası bulma
Tokat Alçı usta bulma
Alçı işi Yapan Ustalar Bizim İle İletişime Geçerek İş Fırsatı Yakalayabilirler…